Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Susan Boyle fellebbenti a képmutatás fingfátylát

Pólópokol - David 2009.05.29. 19:44

Susan Boyle a Megasztár angol megfelelőjének, a „Britain’s got talent” című műsornak a nagy felfedezettje, akinek bemutatkozó dalát az adás óta a youtube-on 60 milliónál is többen látták. Egy csapásra felkapta a média, és híre pikpakk bejárta mind az öt kontinenst. Miért is?

Susan Boyle 47 éves vénlány, egyedül él, állítása szerint soha senki meg sem csókolta, gyerekkorában csúfolták, a háta mögött nevetnek rajta. Születésekor oxigénhiány lépett fel, és ez nem tett jót sem a külsejének, sem az értelmének. Első látásra bolond öregasszonynak tűnik, akit a sors mintha csak arra teremtett volna, hogy a nála épp egy hajszálnyival kevésbé frusztrált átlagemberek lábtörlőjéül szolgálhasson. Ez így rendben is lenne, ha nem énekelne. Susan Boyle viszont énekel. Amint kinyitja a száját, gyönyörűséges hangja betölti a termet, az emberek füleiben a hallócsontocskák, az üllő, a kalapács, a kengyel korrekten lekopácsolják a dobhártyára a hangullámokat,a dobhártya továbbítja a rezgéseket a belső fülben lévő csillócskákhoz, amik egyszerre úgy hajladoznak, mint érett búzakalászok a szántóföldön. Ez a hajladozás elektromos ingerületet gerjeszt, amely az idegpályák segítségével utat talál magának a központi idegrendszerhez, ahol is beüt a krach. A színpadon a szánalmasságában mulatságos falubolondját látják, a hangja viszont egyszerre zengő érc és pengő cimbalom, hajnali madárdal, mennyei fuvolakvintett, és a Magyar Rádió Gyermekkórusa egy hús-vér testbe belegyurmázva.


A rendszer nullával oszt. Elragadtatás lesz úrrá a tömegen, állva éljenzik, végtelenségig tapsolnak, könnyekig meghatódnak. Micsoda hang kéremszépen! Micsoda hang!

Pedig Susan Boyle hangja egyáltalán nem annyira eszméletlenül különleges. Egyszerűen csak szép. Jó. Ez nyilván senkit sem érdekelne, ha nem lenne ott Susan Boyle egész életének tragédiája. Az átlagtól semmennyiben sem eltérő átlagosak éveken át tartó gúnyolódásai, a kitartóan tűrt piszkálódások, Krisztus sebében turkáló szafaládé ujjacskák.
Susan Boyle amikor kiállt a színpadra, mindenki gúnyosan mosolygott, várták a püffedt vén tyúk produkcióját, el is képzelték, hogyan fogja magát dobálni a színpadon, hogyan fog szánalmasan kornyikálni, és milyen kellemes is lesz arra gondolni, hogy ő nem mi vagyunk, neki rosszabb mint nekünk. Amikor aztán meghallották a hangját, egyszerre rettenetesen elszégyellték magukat, hiszen ami először Isten gonosz tréfájának tűnt, azt most fénylő glória vette körül, az emberi szívek megteltek lelkiismeretfurdalással. Ez a marcangoló érzés pillanatok alatt átváltott vallásos áhítatba, és Susan Boyle lett a Messiás, aki elhozta a Merőben Közönyös Isten Egyházának tanításait hozzánk, a gyarló néphez. Susan Boyle hangja azért tetszik annyira az embereknek, mert ha történetesen a piacról hazafelé menet látják, amin csirkefarháttal pukkadásig megpakolt cekkerét húzza maga után, ami aztán egy zebránál az útpadka szélén megficamlik, kizuhan az útra, és keresztül hajt rajta egy double decker, akkor csak röhögtek volna, és ment volna mindenki tovább a dolgára. Susan Boyle annyira nem látszik sztárnak, hogy éppen ezért lett végül annyira igenis az. Mert jó a hangja, persze, jó, ez nem vitás. De most a nép egyszerű gyermekét látják, akinek sikerült. Az amerikai álmot látják működés közben. Egy életen át küzdött, sokszor alulmaradt, de végül diadalmaskodott, és most ott áll az Olymposzon, jobbján Jézussal, balján Elvis Preslyevel, a lábai előtt pedig Zámbó Jimmy hever keresztben.

Most mindenki a barátja akar lenni. Persze Susannak eddig is jó hangja volt, csak eddig senki sem ismerte, eddig nem szerepelt a tévében, főműsoridőben, eddig nem éljenezte egy stadionnyi ember állva, eddig nem látták az interneten 60 millióan a produkcióját. Akkor amikor ember volt, akkor senkinek sem kellett. Most, hogy a média tenyerére emelte, most férfi topmodellek versengenek csókjáért.

Őszinte világ ez kérem. Nem is képmutató. Egy cseppet sem. Ugyan kérem. Hova is tetszenek gondolni.

Címkék: tv megasztár dal tévé ének hang tehetségkutató műsort boyle susan

82 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr771152037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.05.29. 20:30:16

Erre mondják, hogy akitől az Isten elvett valamit, adott helyette valami mást, az egyensúlyt fel kell tartani.

szuvenir 2009.05.29. 20:34:36

A Britain's Got Talent nem a Megasztár angol megfelelője. Az USA-ban fut az analóg America's Got Talent, a Megasztárnak ott az American Idol felel meg. A BGT-ben nem csak énekelnek, hanem mindenféle színpadi produkció van.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.05.29. 20:34:54

@eloszto: tényleg így van. az egyik kezével elvesz, a másikkal ad.

Egyébként nem is értem miért nem lepődik meg az ember már a képmutatáson. Lehet, h azért mert sokunkat rengeteg képmutató ember veszi körül?! Sajnos.

szuvenir 2009.05.29. 20:35:37

Tudom, tudom, ez csak részletkérdés, a lényegen nem változtat. :)

tommygun 2009.05.29. 20:40:19

"jobbján Jézussal, balján Elvis Preslyevel, a lábai előtt pedig Jézus hever keresztben."

Kicsit belezavarodtál a képzavarba, de érthető :))

nabazzmeg 2009.05.29. 20:41:06

azt a szőke zsűri-tag csajt, na azt azér' dugnám, nem kicsit....

szabiaki (törölt) 2009.05.29. 20:48:08

@Slanger: jah, akinek rossz a látása annak jó a hallása, akinek az egyik lába rövidebb annak a másik hosszabb.

Rebca 2009.05.29. 20:48:53

Nem fikáztam még bejegyzést eddig, most viszont fogok.

Ez a sok rizsa, ami "látványossá" akarja tenni a cikked vagy inkább írásod, az inkább unalmassá teszi és csak néztem hogy úristen mi ez a sok szövegelés. Végigtekertem, 3 mondattal le lehetett volna írni ezt az egészet. Plusz információ nincs is benne, csak vélemény. De akkor meg mit keres a főoldalon? A személyes blogok nem valami érdekesek. No offense.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.05.29. 20:49:37

Azért azt sejtjük, ugye, Susan Boyle éppen olyan "megcsinált" sztár, mint a többi?

hhh. 2009.05.29. 20:50:10

amiről nem tudunk, az nincs is.
ez meg milyen képmutató cikk már. meg hosszú is. és unalmas. címlapról le.

belekotty 2009.05.29. 20:52:12

Amandát én is, duzzogva bár, de többször is...
A Simon nevü pasira pedig kifejezetten irigy vok ojjan jól néz ki.
Akik pedig a blogot fikázzák, szarjanak sünt!

Chokero 2009.05.29. 20:57:55

Csak annyi, hogy tudtommal a harmadik hallócsontocska nem patkó, hanem kengyel...

duggongg 2009.05.29. 21:07:14

"Pedig Susan Boyle hangja egyáltalán nem annyira eszméletlenül különleges. Egyszerűen csak szép. Jó."
A lofaszt nem kulonleges. Ajanlom hogy hallgasd meg ugyanezeket a dalokat Elaine Page eloadasaban, aki befutottabb mar nem is lehetne es mint tudjuk, Susannak az az alma hoyg valaha olyan hires lesz mint o".
Susan Boyle egyszeruen egy klasszissal jobb mint Elaine Page. Mindezt ugy hogy sosem tanult enekelni draga magantanaroktol.
A blogban leirt jelenseg letezik es ugy tunik nekem hogy a blogiro is aldozataul esett. Ha a rendkivulirol bebizonyitja hogy csak jo, akkor talan az o" eletmuve sem tunik annyira jelentektelennek...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.05.29. 21:11:55

valamiért nálam nem verte le a lécet ez a hang. nem értek hozzá, lehet ez a baj de tényleg ennyire jó lenne? ennyire? úgy futtatják most szegény nőszemélyt mint ha tényleg valami messiás lenne. jó kis reklám ez a műsornak oszt kész. iszonyú sok tehetség van csak ő az átlagnál csúnyább, tudatlanabb és ennyi, ezért hát felkapták. már látom is, hogy aláíratták vele a szerződést, hogy énekelsz 5%-ért, mi meg intézünk mindent 95%-ért.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.29. 21:13:25

Jessz, köszönyöm-köszönöm-közönöm csalogán ytorkú alteregóm nevében is. Sajnos nekem a sors nem adta meg ezt az isteni erényt. Nekem balomon is Jézus áll Elvis helyett, jobbomon balomon,lábaim előtt Jézus, kész nagyzenekari szentháromság.

Kedves magyar zenerajongó barátaim, mielőtt minket, skótokat fikáznátok a külsőnk miatt nézzetek már tükörbe és még inkább a Zámbó Jimmy poszteretekre! D

Boo 2009.05.29. 21:14:07

Láttam már párszor Susant, ezért elkezdtem olvasni a cikked, de annyira uncsi volt, hogy felénél abbahagytam. Súlyos hiba, hogy nem ismered a műsort és úgy írsz róla. Britain's Got Talent nem a megaszarnak felel meg, inkább a Ki Mit Tud? tehetségkutató műsornak.

Britain's Got Talent e részéből nekem inkább Stavros Flatly a kedvencem.

Elveszett Angyal 2009.05.29. 21:20:07

Ez a cikk rémes. Susan pont olyan átlagos külsejű, mint bárki más. Nem púpos, nem lábatlan, de nem is modell. Pont olyan, mint egy vidéki, 50 éves nő.
A hangjához nem értek, de akik értenek hozzá, jónak tartják, örülök, hogy sikerült neki.
De miért kell ennyi stílustalan, nem szellemes cirádát öszehordani erről?
Az a nagy cucc, hogy valaki nem topmodell alkat, de azért lehet belőle médiasztár, mert valamiben tehetségesnek találták??? És az a nagy cucc, hogy aki sikeres,ahhoz dörgölőznek? Mert ez olyan nagyon modern jelenség, ugyebár.

neurotoxin 2009.05.29. 21:20:40

Gecire idegesítő szódagasztás.

Blossom 2009.05.29. 21:20:50

- A hallocsontocskas reszt en is atugrottam, mert, bar eloszor viccesnek tetszett, gyorsan unalmasba metafordult.
- A BTG valoban nem a nagyar megasztar angol megfeleloje,Az az X faktor lenne. Nekem ez azert nem reszletkerdes, mert en mindketott nezem (marmint a BTG-t es az X faktort is) es zavart, hogy nem korrekt.
- Jezus + Elvis + Jezus again? Isten nevet szadra ne vedd!

- Amugy tetszett amit irtal, nagyon is, mert jol leirtad, amit ugyan a hatso/belso/mely tudatomban mar en is erzekeltem, de ilyen vilagosan meg nem lattam at es nem tudtam volna igy osszefoglalni, megfogalmazni a csirkefarhatasbol amerikai alom hasonlattal.
- a "Krisztus sebében turkáló szafaládé ujjacskák"-at pedig nagyon utos erzekeltetesnek talalom. Tetszett.

yanchi345 2009.05.29. 21:24:17

@eloszto: Ja, erre vannak jó példák. Pl. a sánta, mert amennyivel az egyik lába rövidebb, annyival a másik hosszabb. Nekem pl. kb. 2 cm-rel, mielőtt még valaki úgy gondolja, másokon élcelődöm :)

Blossom 2009.05.29. 21:26:30

""Pedig Susan Boyle hangja egyáltalán nem annyira eszméletlenül különleges. Egyszerűen csak szép. Jó."
A lofaszt nem kulonleges. "

-Hat szerintem a blogironak van igaza.
Egyaltalan nem kulonlegesen jo a hangja, csak jo es szep.
Nem volt pontos (a semi finalban a dal elejen tobb kisebb hibat is ejtett) sem kulonleges egyik eloadasaban sem.
Bizonyara tokeletes alany lett volna tizenevesen egy jo enektanar kezeben, aki kulonlegesre tudta volna kepezni, de igy "csak" szep, es jo maradt. Azert az is nagy dolog persze.

RCH 2009.05.29. 21:37:28

Nagyon szeretnek egyszer egy S. Boyle / S. Brightman duettet hallani!

Krisiun 2009.05.29. 21:37:45

"az emberek füleiben a hallócsontocskák, az üllő, a kalapács, a patkó korrekten lekopácsolják a dobhártyára a hangullámokat,a dobhártya továbbítja a rezgéseket a belső fülben lévő csillócskákhoz"
Biológiából egyes!!!! Ha már leírsz valamit akkor legalább egy picit nézz utána!A sorrend: dobhártya, kalapács, üllő, KENGYEL!
És egyetértek Elveszett Angyallal! Ez a cikk rémes!

gyuribacsi 2009.05.29. 21:44:48

Kicsit túlbonyolítjuk a dolgokat. Egy sokat bántott, csúnya nő gyönyörű hangon énekel – sokak szerint ez egyfajta elégtétel a sorstól. Mindezt persze nem tudnánk, ha nem lenne média, valóságsó, mókikasó, megasztár, gigafos, miegymás. De tudjuk – hála annak a médiának, ami legtöbbször csak szemetet okádik ránk.

Történt valami jó is, egyszerűen örülnünk kéne, nem belemagyarázni ebbe a hétköznapi kis csodába ezt-azt. Sokaknak reményt ad, ami Susan Boyle-al történt. A nagy számok törvénye alapján néha akad JÓ is a médiában... ami nem csak most képmutató, és felelőtlen hanem mindig. Hogy miért? Mert semmiféle erkölcsi törvény nem szabályozza, mi kerülhet bele, mi nem. Ennyi.

hőte 2009.05.29. 21:49:54

gyuribacsi!

Szívemből szóltál!

Góliát2 2009.05.29. 21:57:43

Nekem most sem kéne, akármit is lebbent. :)))

el lobo 2009.05.29. 21:58:35

Paul Potts. A tavalyi nyertes. Nézzétek meg.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.29. 22:11:44

Ez a nő olyan mint a chokito, ronda, de finom, azaz inkább a külső megtévesztő. Mi ez? Sima emberi előítélet, olyan, amelyik másodpercek alatt lehúz embereket a retyóban, mert a tudatunk ítél és dönt. Egyébként amikor először hallottam, nagyon komolyan megkönnyeztem, van egy kis fájdalom a hangjában, és tényleg nagyon szép.

herpa 2009.05.29. 22:19:12

Tudtommal a "zengő érc vagy pengő cimbalom" éppen azt jelenti, hogy gyenge, értéktelen. Többféle magyarázat is van rá, miért, de az eredeti szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.29. 22:24:15

Ha angyalok nyelvén szólok is, és olyan a hangom mint a zengő érc, vagy pengő cimbalom, szeretet viszont nincsen bennem, semmi vagyok.

Ennek a jelentése nem az, hogy értéktelen a zengő érc, vagy pengő cimbalom. A jelentése, ha SZERETET nincs bennem, akkor hiába beszélek olyan szépen, (mint a zengő érc, vagy pengő cimbalom) nem ér semmit.

Tehát ezek szép, és gyönyörködtető dolgok, noha egy pillanat alatt elszállnak..

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.05.29. 22:26:07

Azt hallottátok már, hogy az ízlésről márpedig nem vitatkozunk? Ha nem tetszik az írás, valószínűleg nem neked írták. Szerintem a cipőboltba sem úgy mész be, hogy a tulaj képébe belemondod, mekkora szar a boltja
Ami meg a megasz(t)ár jellegű műsorokat illeti, úgy érzem, kicsit túlzott elvárásuk van a zsűri-tagoknak a versenyzőkkel szemben, különösen ha belegondolunk, hogy mennyi tehetségtelen, kutyaütő emberből csináltak már sztárt (különösen itthon, tessék megnézni az itteni zenei kínálatot és slágerlistákat), és mennyi tehetséges, fentről igenis megáldott embert szórtak ki valamiféle érdek, tudatlanság, rövidlátás, antipátia, és egyéb kicsinyes, de talán pont ettől emberi dolog miatt.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.05.29. 22:27:03

@tommygun: Jaj, bocs, Zámbó Jimmyt akartam írni, csak aztán sietnem kellett, mert ment a buszom, és már nem volt idő átolvasni. :) Javítom.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.29. 22:27:09

Flawless-t meg a Diversity-t nézzétek meg, mindkettő egy tánccsoport, de valami zseniálisak, komolyan, táncban ilyen jót énmég nemláttam... wow :)

http://www.youtube.com/watch?v=5pg3fvanDDc

és

www.youtube.com/watch?v=zEoIC_hRfUM

tuningfine1 2009.05.29. 22:28:02

Itt lakik a szomszédunkban :) Bár sajnos még nem találkoztunk. Hajrá Susan !!

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.05.29. 22:28:08

@Rebca: Igazából magam is meglepődtem azon, hogy kikerült a főoldalra. Mondjuk ez nem engem minősít, hanem az indexet. :)

I'll be Beck! 2009.05.29. 22:37:34

Az én csókomért most is férfi topmodellek versengenek, pedig nem is emelt tenyerére a média. Jó, lehet, hogy nem mind kimondott topmodellek, de akad olyan is. És Habsburg György amúgy is képzetlenebb lovas nálam. Nem is beszélve a pirítósról. Vagy például az aldonsavról, ami valójában polihidroxi-karbonsav ami egy kibaszott jó név, úgy értem kibaszottul jól hangzik. Polihidroxi-karbonsav. Polihidroxi-karbonsav. De csitt, hisz máris beszéltem róla. Kuss má!

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.05.29. 22:41:56

Egyszer azóta ex-kollégáimmal karaokeztünk egy helyen. Az egyik aasztalnál önmagában ült egy fazon, szívta a cigijét, itta az italát. Nem tűnt nagyon lelkesnek, sem vidámnak, viszont bekonferáltak egy számot, amire megmozdult. Felállt, átvette a mikrofont, és elkezdett énekelni. Lehet, hogy csak azt az egy számot tudta, lehet, hogy az egész zenei törénelem a torkában van, de fantasztikus előadásban volt részem. Pontosabban fogalmazva nekem nagyon tetszett, és azért van valamennyi zenei előéletem ennek egész jó megállapításához.

Nymus 2009.05.29. 23:10:13

Kedves blogiro! Akarmit is tudsz, szart sem ersz vele, ha nem mutatod meg masoknak. Megmutathatod a legjobb baratodnak, esetleg barataidnak, haveroknak, az iskolanak vagy munkahelynek, esetleg egy televizionak, ezek mind a te donteseid, es akaratod, persze neha kell a lehetoseg, no meg a szerencse is. A televizio egy olyan media kozeg, ami ott van mindenhol, es az ember megismerheti a produkciod. Szoval most sikerult megtalalni a haveri koron kivul egy kicsit nagyobb csoportot, amit az internet szolgaltat egy televizio segitsegevel. Erre barki kepes lehet, kamera, youtube, oszt kuldozgetes. Ha pedig valaki ismert, masok szeretnenek reszesedni ebben az erzesben, ezert baratkoznak. Ez az emberi kivancsisag, ami ellen nem lehet tenni, de szerintem igy szep ez a vilag. Joeccakat!

moto.sapiens 2009.05.29. 23:11:39

"férfi topmodellek versengenek csókjáért."
Most mé kell ezt csináni e?

Az Uhrin Benedek bezzeg. Elfelejtettétek a magyar S. B.-t..

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.05.29. 23:19:15

@neurotoxin: tetszett az a szó, hogy "szódagasztás" :)
biztosan műveletlen bunkó vagyok, eddig ezt a szót nem ismertem de tényleg tetszik.

gonoszboszi 2009.05.29. 23:35:00

Kedvesem, én hiszem, hogy az emberek többsége nem röhögne, ha egy vidéki, ötvenes, farhátat cipelő nőn átmenne a double-decker vagy a Volánbusz...Akkor sem, ha nem maga Susan Boyle az. Sőt, szerintem a többség nem gúnyol és piszkál másokat a gonoszkodás öröméért. Persze vannak olyanok is, mint ahogy a médiában is léteznek, akik nem csak képet mutatnak. Szerintem amúgy tök jó hangja van, és tök jó neki, hogy sikeres lett. A legnagyobb gáz a topmodell maga, aki a csókjáért sorban áll (ha télleg van ilyen).

drukkker 2009.05.30. 00:03:58

@Lemúr Miki: Baromság !!!!!!
Emlékszel amikor leénekelt, le akart menni a szinpadról.
Szerinted ez is megrendezett volt?
A fenéket. Ő az esélytelenek nyugálmával énekelt, hisz eddig sem vette észre senki sem, és talán nem akarta megvárni az eddig szokásos megalázatatásokat, aztán ő lepődött meg a legjobban az eredményen. Neeeeem öregem ezt nem lehet megrendezni, pláne egy vetélkedőn.
A nő ronda, kicsit nyomott, de a hangja fenomenális.
Te meg biztosan fideszes vagy, hogy csak lefikázni tudsz.

Azor 2009.05.30. 00:11:45

valóban közhelyes és kicsit hosszú az írás.
ha fele ekkorában írnád le a véleményed érdekesebb lenne.

Zozi79 2009.05.30. 00:13:22

"Most, hogy a média tenyerére emelte, most férfi topmodellek versengenek csókjáért."

Velem van a baj, ha én hozzá sem érnék? :-)

De mondjuk a double decker-es fikción sem tudnék igazán nevetni, azt hiszem. Áá, biztos velem van a baj. De legalább nem vagyok képmutató :-)

huss 2009.05.30. 00:26:20

Hát ez a vélemény vagy cikk... Szóval miről is akart szólni??? Széggyelnünk kellene, hogy imádjuk a hangját, mert gyönyörű?? És, azt, hogy végre látszik, hogy csak ez számít, amikor valaki énekel? Nem a smink, meg a stylist, meg a .....
Na mindegy inkább valami értelmeset írok. Azért szeretem a macskák dalt az előadásában, mert rosszul kezdi, izgul, és akkor csak egy átlagos énekes. De ott van az a pillanat, amikor képes átlényegülni a dallá, és minden megváltozik.. Szerintem ezért különleges. És ez tényleg nagyon különleges. Talán éppen a szenvedés tesz ilyesmire képessé. Ő a hangjával, az életével együtt mesél az embereknek, igazi és őszinte mesét. Ami elég ritka, pedig sok az ebből élő magazin.

fedélzeti kompót 2009.05.30. 00:29:37

nem hirtelen tanult meg énekelni:
http://www.youtube.com/watch?v=XIYzQYnm9s8&fmt=18

az h most kiválasztották meglepinek egy sóba neki nagy szerencse, de hányan lehetnek még ekkora tehetséggel akiket senki nem vesz észre.

MsTaurus 2009.05.30. 00:30:35

Nem értem, miért beszélnek egyesek Susanról, mint valami szoknyás Quasimodóról. Külsőre adja a kor- és a társadllmi osztályi átlagot. Ha sztájlisztok és fodrászok stb. kezelésbe vették volna, semennyivel nem nézet volna ki snasszabbul, mint mondjuk Monserrat Caballé. Szándékosan nem tették, mert akkor elmarad a meglepetés. Amellett egyáltalán nem besavanyodott aggszűz-jelenség, hanem inkább tűzről pattant, aki ki tud állni magáért, ha kell. Azt sem értem, honnan az információ eddigi sanyargatásairól meg az őt ért atrocitásokról. Nem hallottam, hogy bányában, vagy csirkekopasztóban dolgozott volna. De ha igen, akkor is százmilliók átlagos életét élte. Most az egész világnak megmutathatta, mi az, amitől különleges és sztár lett, ahogy illik. Amúgy minden szimpátiám Susan Boylé, de nem kevesebb a sok-sok ismeretlen rendes kisemberé, akikből sosem lesz sztár - ami a dolgok rendje. Magyarázza el nekem valaki, hol itt a képmutatás. Az pedig, hogy még mindig vár az elvarázsolt királyfi első csókjára, az meg lehet, hogy PR-mese, hogy még ütősebb legyen a rút kiskacsa klisére szabott történet.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.05.30. 00:48:17

Húszéves koráig gyerek valaki. Olyan harmincig fiatal. Minimum ötvenig középkorú. Utána lehet öreg. A vénasszony az meg olyan hetven-nyolcvanéves.

Egy negyvenhét éves nőt egy cikkben többször így nevezni elég homály dolog.

Ja, persze kivéve, ha tizenhat éves vagy, mert akkor a huszonöt éves is vénasszony neked...

Csávógyerek 2009.05.30. 01:09:15

Ezt a szánalmasan üres szófosást! Émelyítő a nihilizmusa.

Polópokol - David, te egy rakás szerencsétlenség vagy! Inkább a lábad közét masszíroztad volna össze-vissza gépelgetés helyett!

Paleee 2009.05.30. 01:59:34

Szánalmasan üres szófosás? Emberek, nektek - akik ezt írjátok - az átlagéletkorotok húsz fölött van? Vagy akik értetlenkednek, hogy mit keres főoldalon a cikk, az csak irigykedik? Én éppen annak örülök, hogy a 'napi japáncsaj' meg a szakítósblog-féle 'megbasztak', 'átasztak' stílusú tizenéves picsogás után valami értelmeset is lehet olvasni.

Teljesen egyetértek vele, hogy ha csak egy sima bolond öregasszony lenne cekkerrel, le se szarnák. Azt meg hadd ne magyarázzam a cikk írója helyett, hogy a double decker-es hasonlat csak arra volt jó, hogy még szélsőségesebben érzékeltesse, amit ki akart fejezni.

@Pólópokol - David: ne mentegetőzz, az írásod tényleg jó, ebben az eseten az Index igen is jól választott, hogy főoldalra tette! Grat hozzá, csak így tovább, ha van még hasonló pár ilyen írás a tarsolyodban, én biztos szívesen fogom olvasni.

Prophet 2009.05.30. 02:24:30

Vajon van, aki azért regisztrált többször, hogy megerősítve elmondhassa szerény véleményét? Miszerint szar az írás, és fosdagályos szóhalmozás? Ezt kéne kielemezni, megérne egy bejegyzést - a szándék.

Ha a képmutató, emberi sorsokkal dobálódzó médiát már ennyire ismerjük, magunkat nézzük picit, akik elé a tükröt tartja.

Londoner75 2009.05.30. 03:16:00

Nos... egyet értek az előttem szólóval.

Valójában a cikk írójának részben igaza van, és reggel könnyek között ébredve szégyellem magam amiért ilyen primkó embert tartok szimpatikusnak, mint ez a Susan Boyle és drukkolok neki, mint minden más jóérzésű ember (live in the UK)... Holnap meg is fogom gyónni.

Ettől függetlenül...

Sajnos a cikk írójának nincs mentsége az alól, hogy ő valójában egy jó blogoló lehetne, de sajnos csak azzal tud kitünni a beszürkült "mindent anyázó" tömegből, hogy egy olyan témát választ mint ez a ritka és fura jelenség, mert néz UK TVt. Sajnos másra nem tellik.

Én azt mondom, hogy szeressük Susan Boyle-t, aki mindez ellenére eredeti. Fuck Pólópokol Dávid insteaed, who is very sadly quite average.

Cheers, G.

hufnagel@citromail.hu 2009.05.30. 05:24:12

@drukkker:
Ebben az országban bzonyítottan de inkább az mszp-sek a nagy fikabajnokok, a fidesz-esekbe némileg több realitásérzés és emberi szorult.

Visszatérve a lényegre - Susan Boyle-ra,
ha úgy néz ki ahogyan kinéz, az teljesen egy dolog, viszont a hangja tényleg jó. S valóban nem drága magánénekeseknél tanult, csak valami vidéki templomocska énekkarában dalolgatott sok más rigolyás vénasszonnyal együtt.
A szépség, a látható külső sokszor nem lényeges! Gondoljatok csak a franciák néhai "nagy üdvöskéjére" - Edith Piaf-ra - aki majdnempupos gnóm létére volt világsztárjuk és aki élete vége felé a szinpadon még tolókocsiban ülve is világsztár maradt! A hangjával ...

kpityu2 2009.05.30. 06:18:11

Amanda meglepődése alapgyakorlat bármelyik angolszász színiiskolán. Ha kell percenként többször is meglepődik ugyanígy. :D A blogíró hiányosságait a biológia terén pedig csak klasszikus irodalmi műveltsége menti. :P

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.05.30. 07:13:08

Az utolsó két mondat nem tetszet, túl nyilvánvaló volt addigra, amit leírtál. A cikk viszont egészében nagyon jó.

max_headroom 2009.05.30. 07:34:08

"Akkor amikor ember volt, akkor senkinek sem kellett."

Szerintem alapvetően félreérted a dolgot. Embernek lenni még nem egyéni teljesítmény, hanem csak egy örökség. Pusztán az emberi mivoltáért senki nem fog felfigyelni Susan Boyle-ra, és ez így helyes. Az emberek megítélését az egyedek egyéni produkciója határozza meg. Egy tette, valamilyen tudása, kiemelkedő képessége, stb. amivel kiválik a többi közül. Ha semmivel nem képes kiválni, akkor marad egy az érdektelen százmilliók közül.

Susan Boyle viszont képes volt felmutatni valamit, ezért az ő története éppen arról szól, hogy a teljesítményét - képmutatás nélkül - elismerték neki.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.05.30. 08:09:52

@max_headroom: néha embernek lenni, maradni nagyon is egyéni teljesítmény. például mutass egy embert a parlamentben. én nem látok egyet sem. csak egy nagyon csúnya, nehéz örökséget, amelyen úgy tűnik, egyikük sem képes továbblépni..

-.-.-.-.- 2009.05.30. 08:52:48

hát ez elég nyálasra sikerült cikk.... gyász

Thyme 2009.05.30. 09:11:46

Érdekes, hogy a magyar blogokban a hozzászólások szinte kivétel nélkül azzal vannak tele, hogy ez a nő milyen ronda, seprűre kellene ültetni, lefejezni, eltüntetni a szemünk elől. Míg a hasonló angol oldalakon, ahova azért szintén nem irodalmi Nobel díjasok és etika tanárok írnak, az emberek dicsérik, bíztatják, és mivel névtelenül megy az egész, nem hiszem, hogy bármiféle érdek vezérelné őket. Csak hát ez a különbség a mi és az ő hozzáállásuk között.

Már várom, hogy jó magyar szokás szerint mikor jön a névtelenség biztonságából ontott zsidózás, cigányozás (talán ez a Boyle is vonóval született horgasorrú? azért futtatják annyira?), az az elmésség, hogy dugnám a szőke zsüritagot, már meg is volt. Na ez az, amit én szánalmasnak nevezek, nem az, ha valaki vásárra viszi a bőrét, szó szerint ország-világ előtt.

pitaa 2009.05.30. 09:16:55

bla bla bla bla bla

dr. Wilbur Swain 2009.05.30. 09:19:40

@Rozi: te vagy az első, aki előjön ezzel: paranoid
egyébként nem is tudtam, hogy a pólósoknak van blogjuk, érdekes
jók vagytok itt is/ott is

Win Elen 2009.05.30. 09:25:35

Szerintem nincs ebben semmi kepmutatas. Illetve az is kepmutatas, ahogyan racsodalkozik valaki a sztarsag jelensegere. A sztarsag a media egyik talalmanya. A nepszeruseggel szoros kapcsolatban, es egyertelmuen a szocialis viszonyulasok egyik megnyilvanulasakent jelentkezik, nagy, es laza szerkezetu kozossegekben. Amelyen belul a kapcsolatok rendezodeseben az altalanositasbol fakado megkozelitesnel erosebb kotodesi formak nem jonnek letre. Ergo a kepmutatas ebbol fakad, es nem is nagyon lehet kepmutatasnak nevezni, mivel az inkabb szemelyes kapcsolatok jellemzoje. (ettol fuggetlenul persze gyakran kepszeru jellemzes. pl politika)

Ami tanulsagot le lehet szurni, azt nem lehet perszonalizalni, csak erre a vilagra ervenyes. Elmelkedni lehet rajta, de nem erdemes tulzasba vinni, mert ugyanolyan altalanosito reszinformaciokbol epitkezo dolog, mint a felvetett problema maga. A szorakoztato media nem foglalkozik soha magasztos gondolatokkal, kiemelkedo szemelyekkel, tarsadalmilag, tudomanyosan fontos kerdesekkel, csak mindig annyira, hogy a szorakoztato alakja megmaradjon. Ettol fuggetlun az egyen kiemelhet belole ertekeket (mert ettol tartalmazhat azt is), de csak onmagaban. Tetszik a hangja. Jol nez ki. De ezek kozott az eszreveheto osszefuggesek, inkabb csak virtualisak.

pitaa 2009.05.30. 09:31:03

@Rozi:
biztos vagyok benne, hogy nem csak a hangja miatt válogatták be, hanem mert iszonyú ellenszenves és rusnya is. erre az első adásban még egy lapáttal rá is tettek, hogy még nagyobb legyen a meglepetés. hát hogy nézett már ki? egy ilyen precízen megtervezett tvműsorban, ahol amúgy mindenkit szarrá sminkelnek, semmi sem véletlen... nagyon okosan ki van ez a paul potts / susan boyle jelenség találva, az emberek pedig bekajálják, ahogy kell. te is. seprűt alá!

Elveszett Angyal 2009.05.30. 09:32:35

Egyszerűen nem értem, miért nevezi ezt a nőt mindenki ellenszenvesnek és rusnyának. Teljesen hétköznapi nő, ha kimész az utcára, így néznek ki az 50-es nők. Nem csúnya és nem szép. Átlagos. Normális nő.

pitaa 2009.05.30. 09:38:46

@Elveszett Angyal:
mert ez a szerepe, vazz :)
ő a rusnya ellenszenves nő, akinek "gyönyörű" hangja van :)

Elveszett Angyal 2009.05.30. 09:41:53

@pitaa: nem rusnya és nem ellenszenves. hétköznapi. minden nap ilyeneket látok az utcán.

ElCapitan 2009.05.30. 10:03:54

Ahogy gúnyolja az elején a függöny mögül a két kis ratyi, aztán meg tapsolnak neki, az a baj.

buntus 2009.05.30. 10:09:01

má mitől lenne a hangja JÓ, kéremszépen? Ez egy téveszme.... A hangokat eltalálja... és Időben....
Ez mindössze csak a "híres"
IN TIME, IN TUNE
szabálynak való megfelelés!

A siker tehát a már lerágott bulvárosításban rejlik...

pfffffffffff....

Netuddki. 2009.05.30. 10:14:15

Eltaláltad a szarva közt a tőgyit a sok képzavar közepette.

utalomafelmuvelteket 2009.05.30. 10:14:23

"az emberek füleiben a hallócsontocskák, az üllő, a kalapács, a kengyel korrekten lekopácsolják a dobhártyára a hangullámokat,a dobhártya továbbítja a rezgéseket a belső fülben lévő csillócskákhoz"
Okos bolcsesz, nem megirtak, hogy nem ez a sorrend. A hallas utvonala: dobhartya-kalapacs-ullo-kengyel. Mikor leszel hajlando korrigalni, hogy a tobbi felmuveltet is ellatsd a helyes informacioval.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.30. 10:18:47

Palee +1
nagyon jó a post, hosszú idők óta a legértelmesebb, ami indexcímlapra került.

Netuddki. 2009.05.30. 10:22:25

@pitaa: Persze. A szórakoztató(?)IPARNAK annyira lehet hinni, mint egy mosópor reklámnak.
Pár fontot kap majd a szereplésért, ha van menedzsere akkor talán egy kicsit többet. Aztán 1 év múlva senki sem fog rá emlékezni.
Csak nálunk van olyan, hogy elkezdődik a műsor aztán majd improvizálunk valamit. Ahol egy egész ipar épült a nézők pénzének az elszedésé nem kispályás módon, ott egy kicsit máshogy mennek a dolgok.

Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu · http://gelseibernadett.hu 2009.05.30. 10:29:28

wow...grt bár meglepett, hogy ezt választottad témának:)))) amúgy szerintem profin meg van rendezve és nem is árt az angoloknak egy ilyen jellegű kommunikáció, hogy kiből mi lehet kifelé meg talán nekünk sem ártana?

carlo74 2009.05.30. 10:36:08

könyörgöm. olvassatok már utána a comment.com -on.

minden ilyen "véletlenül" felfedezett arc 10 éveket tanul pl pavarottitól. susan jelent meg lemezen évekkel ezelőtt. bohóckodás.

EzSemEnVagyok 2009.05.30. 10:51:49

Susan Boyle színészképzőben tanult, gondolom énekelni is. A lemeze egy kb. 1000 példányban elkelt jótékonysági felvétel volt.

Szvsz a siker titka a dal maga. Itt egy link: www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY, ahol a szöveg is ott van: nagyon könnyen ráhúzható Susan Boyle életére.

Amúgy szigorúan technikailag nézve nem volt tökéletes az előadás, pl. a mély hangokat nem bírta. Viszont meg tudta teremteni a pillanatot, és ez számít.

subabubba 2009.05.30. 20:27:40

NEm értem az üzenetet, a relevációt. Hogy a csúnya embereket nem szeretjük? Hogy ha híres lesz valaki, akkor az sok embernek szimpatikus lesz? De hát ez tudható. Az emberek pedig azért képmutatóak, mert az okosabbat/tehetségesebbet keresik, és ezt sokan onnan állapítják meg, hogy mit mondanak a többiek. Ez evolúciósan beválik.

max_headroom 2009.05.30. 21:18:01

@Bukowszky: "néha embernek lenni, maradni nagyon is egyéni teljesítmény."

Ugyanazt érted félre, amit a post szerzője. Az "embernek lenni" frázis pusztán egy fajhoz tartozást jelöl, biológiai értelemben. Ezzel szemben ti azt feltételezitek, hogy involválja pozitív tulajdonságok meglétét, úgymint humánum, jó erkölcs, stb. Addig rendben, hogy ez volna a minimum-elvárás mindenkivel szemben, viszont naivitás azt képzelni, hogy pusztán az emberi mivoltával már ezek birtokába került valaki. Amikor az ember megszületik, se nem jó, se nem rossz - tiszta lap. Hogy mi lesz belőle, az a családján, a neveltetésén, a tanulmányain, a környezetén múlik, és persze az is fontos, hogy milyen genetikai / biológiai adottságokkal bír.

Amit ti az "embernek lenni", illetve "embernek maradni" frázis alatt értetek, nem a születéssel automatikusan járó attribútumok, hanem sok-sok év pozitív eredménye. Van, akiben megvannak ezek a tulajdonságok, és van, akiből hiányoznak. Ilyen egyszerű.
süti beállítások módosítása