Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

a globális pénzpiac mint kártyavár

Pólópokol - David 2010.06.08. 11:23

Adva van pár nagyotmondó magyar politikus, akik kisütik, hogy milyen jó lesz, ha jó magyar szokás szerint sírnak-rínak, hogy büdösebb van, mint gondolták, és hogy bizony nem fog menni így meg úgy, meg Görögország meg államcsőd. Ez egy dolog, hogy idegesítőek, ostobák, és sablonosak, hiszen az elmúlt 20 évben mindig mindenki ugyanígy beszélt, talán csak a Görögországos rész az új elem.

De hogy erre felkapja a fejét pár manhattani bróker, és olyan sikoltások közepette, amilyeneket csak tinilányok tudnak produkálni dedikált Brad Pitt poszterek látványától, szóval így 20ezer hertzen visítva elkezdik ész nélkül eladni a Magyarországgal kapcsolatos összes papírjukat, részvényeiket, államkötvényeiket, még talán ez is oké, bár értelmi színvonaluk hasonló a reakciójukat kiváltó meggondolatlan és hazug politikusi nyilatkozatokéhoz.

Viszont hogy még az Euró is elkezdjen inogni, hogy a világ pénzpiacain dollármilliárdok váljanak kámforrá azért, mert Kósa debrecenben elböffentette magát, hogy hajszálat találtak a gulyásban, Szíjjártó meg bedobta, hogy magának bezzeg szarvasbogár jutott? Ezért ez a könnyes dráma? 

Ha ilyen hisztis emósok irányítják a világ pénzpiacait, akkor hol vannak azok az IMF, EU, Világbank szakértők, akik 2008 óta csücsülnek a magyar kormány nyakán, és lépésről lépésre ellenőrzik, hogy betartjuk-e a hitelek feltételéül szabott hiánycsökkentő lépéseket? 

Milyen dolog már az, hogy ezek a túlpörgetett brókerek előbb hisznek Kósának minthogy utánanéznének, hogy pontosan miről is van szó? Ezeknek a paprikajancsiknak a kezében van a világ gazdasága? 

Ez komoly?!?!

Nem kell hozzá nagy észnek lenni, hogy az ember tudja, hogy Kósáék mindössze azért beszéltek baromságokat, hogy valahogy felkészítsék az örökké átverésre vágyó magyar szavazót, hogy vége van a kampánynak, és hogy most jön az a rész, ami a rendszerváltás óta minden választás után elkövetkezett, hogy jaj jaj jaj, most látjuk csak, hogy milyen szörnyű a helyzet, felhajtottuk a szőnyeget, és ott van alatta a tegnapi pizza széttaposva, a tányérokat retkesen tették vissza a kredencbe, nem húzták le a vécét szarás után, és egyébként is Gyurcsány hajcsomói miatt eltömődött még a zuhanytálca lefolyója is.

Ez mindig is így volt, tudtuk jól, hogy nem lesz 19. havi nyugdíj, nem lesz ingyen távfűtés, és ingyen repülőjegy sem lesz a nyuggereknek. Tudtuk, hogy további megszorítások elengedhetetlenek - a történelemben természetesen utoljára, - hogy hazánk végre felzárkózhasson a nyugathoz, amelyhez mindig is tartozott, amelynek évszázadok óta keleti védőbástyája e kicsiny trágyadomb sokat szenvedett megbűnhődtemárenépe.

Az egész történetben egyetlen dolog, ami megnyugtató. Hogy azok odaát ugyanolyan ostobák, mint mi itt.

Címkék: fidesz eu kósa imf tőzsde tőke világbank szíjjártó

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr602065268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.07.11. 19:22:41

Jó ez az írás, akár a Proszektúra is leközölhette volna.
süti beállítások módosítása