Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Líbia civil gerillák

Pólópokol - David 2011.04.02. 22:16

Mai hír az indexen, hogy Kadhafi erői csellel elérték, hogy a NATO légiereje a lázadók állásait bombázza.

Olvasom, hogyaszongya:

"A lázadók közölték, hogy péntek este legalább tíz társuk halt meg a nyugati szövetségesek egyik Brega környéki légicsapásában. Musztafa Ali Omar lázadó harcos elmondta, hogy Kadhafihoz hű emberek szivárogtak közéjük, akik légvédelmi géppuskából a levegőbe lőttek. Erre a NATO-erők légicsapást mértek az ütegre." (...)

Pár sorral lejjebb:

"A NATO szóvivője megkeresésre válaszolva szombaton közölte: az atlanti szervezet vizsgálja az állítólagos légitámadásról szóló jelentéseket. Oana Lungescu hozzátette: a NATO illetékeseit mindig mélyen érintik a polgári áldozatokról érkező hírek. A líbiai szerepvállalásban is az a célja a szövetségnek, hogy megvédje a polgári lakosságot és a lakóterületeket az erőszaktól."

Na most azt értem én, hogy Kadhafi egy elmebeteg diktátor, aki a saját népét löveti tankokból, és ezt meg kell akadályozni, és el kell őt távolítani a hatalomból, de azért legyünk már korrektek egy percre! A lázadók nem civilek. A civilek nem járnak Toyota pickupokra szerelt gépágyúkkal, nem lóbálnak Kalasnyikovokat, nem masíroznak menetoszlopban Rasz Lanuf felé hetente háromszor, nem pózolnak elkendőzött arccal a fronton dolgozó sajtósoknak, nem tesznek egészségügyi sétákat páncélököllel a vállukon.

 Ezek az emberek nem civilek, hanem lázadók, vagy felkelők, vagy partizánok, vagy gerillák, vagy milíciák, vagy irreguláris egységek, vagy szabadcsapatok, vagy ha éppen nem az általunk is megvetett korrupt diktátoruk ellen harcolnának, akkor még egyes esetekben terroristának is neveznénk őket.

Igen, most épp civileknek hívjuk őket, mert most épp érdekünkben áll őket civileknek hívni. Ha éppen úgy diktálnák a gazdasági érdekeink, oppárdon a véleményünket kialakító médiumokat pénzelő gazdasági lobbicsoportok érdekei, akkor pedig biztosan terroristának neveznénk őket.


 

Címkék: média civil amerika háború gerilla nato diktátor líbia harcos lázadó fegyveres kadhafi

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr422794779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - PUSZTULSZ, VERSBESZÉD 2011.04.09. 14:50:14

Megint háború, mi más –térdemen dajkált laptopom képernyőjén a bombázó Miragemeg a többilátványos szörnyeteg pompásan mutat;vasárnap délelőtt van, bámulok, klikkelek,s míg olvasom az interneten csaknem élő adásbanérkező líbiai híreket, kimondatla...

Trackback: A Bombázás a Civilek Érdekében Folytatódik 2011.04.07. 17:13:41

Amerika nem kér Kadhafi tűzszünetébőlMTI, IndexTerroristákkal nem tárgyalunk!Most legalábbis biztosan nem.Ez a kép még akkor készült, amikor Kadhafi a terrorellenes küzdelemben az USA egyik legfőbb szövetségese volt. Oszd meg és uralkodj.Ha már a terro...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása