Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

hétköznapi erőszak

Pólópokol - David 2008.12.12. 16:05

Mindenki elszörnyedve fogadta a hírt, hogy brutálisan megvertek és megerőszakoltak egy amerikai lányt. Ha ez a lány nem amerikai lenne, hanem kazincbarcikai, újpesti, vagy gáborjáni, akkor senkit sem érdekelne az ügy, sőt nagy valószínűséggel hír sem igazán vált volna belőle. Mint ahogy abból sem csinálunk nagy ügyet, hogy Magyarországon évente 50-nél több - azaz legalább hetente egy - nő esik áldozatául családon belüli erőszaknak, Mit jelent ez? Halálra veri őket a férjük, vagy élettársuk. Errefelé mi nem nagyon akadunk fenn az ilyesmin. Ha például a szomszédok kihívják a rendőröket egy olyan esetben, amikor a férj a szomszéd lakásból is jól hallhatóan üti-vágja a feleségét, a kiérkező zsaruk sokszor beérik egy dorgálással, sőt pl. az Amnesty International jelentései szerint néha állítólag maguk is helyeslik a pofont, mint a nevelés hatékony eszközét. Ezt mondjuk a rendőrökről sajnos hajlamos is vagyok elhinni, még akkor is, ha ez előítélet, és az előítélet nem szép dolog.

Szóval itt van ez a szerencsétlenül járt amerikai lány, akit brutálisan megvertek, és megerőszakoltak. Mélyen együttérzek vele. De tegyük fel a kérdést magunknak, így egymás közt, hogy ki foglalkozna vele, ha nem amerikai lenne? Ha nem szartunk volna be rögtön attól a lehetőségtől, hogy majd megint tőlünk, a mi szapulásunktól lesz hangos a nemzetközi sajtó? A rendőri vezetők is nyilván beleborzongtak a gondolatba, hogy esetleg a CNN, vagy a BBC mikrofonjaiba kell majd nyilatkozniuk.

Ennek megfelelően igen gyorsan sikerült eredményeket felmutatniuk. Elfogtak négy embert, akik "összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel".

Azt már csak remélni tudom, hogy nem úgy hozhatóak összefüggésbe, mint korábban a móri mészárlás ügyében több körben több gyanúsított is,  akikről később kiderült, hogy a világon semmi közük a gyilkosságokhoz. Csak hát ugye ott is nagy volt a nyomás, eredményeket kellett felmutatni.

A magyar rendőrségnek ugyanis úgy tűnik van egy jó receptje az ilyen nagy média-nyilvánosságot kapott esetekre. Gyorsan elkapni valakit, a közvélemény megnyugszik, a firkászok hazamennek, aztán valamivel később csendben, suttyomban visszavonni a vádakat, és keresni tovább az igazi elkövetőket. Ilyenkorra általában a médiafigyelem már  jelentősen alábbhagy. Az emberek kapnak más gumicsontot. Azt rágcsálják boldogan.

Címkék: rendőrség mór amnesty kaiser international ede

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr73819211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilyom 2008.12.14. 21:51:29

ez médianyilvánosság ? Szerintem ez kicsit erős.

Az amerikai lány megerőszakolása egy lengyel lányé is az, meg ugye hetekig ment a hir hogy egy francia lány tünt el vmi hidrol a kamerák elől ????
Miért nem arra szálltál rá ? Franciaországék sem senkik.
Azért foglalkozik akár egy spanyol lánnyal is a média mert külföldiek, rájuk a saját hazájuk törvényei vonatkoznak. S nekünk ezek szerint kell viselkednünk.

S nem a CNNtől rettegnek hanem hogy rájuk száll a külügy. Mintahogy téged is kimentenének x országból ha kell mert neked is van hozzá magyar jogod.

Fogalmam sincs hogy jön az amerikai lány esete akit egyáltalán nem sajnálsz mélyen mert nem kazincbarcikai volt. Szóval ez egész egyszerűen bújtatott gúny és sértés egy nő felé.

Dehogy sajnálod te mert amerikai neked ez a vörös posztó bush a 3. világ kizsigerelése. pathetic.

Ami a nők megalázását jelenti és azt hogy a családon belüli brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok száma elképesztő módon emelkedik, az a kedves MAGYAR törvénykezés bűne, hogy nincs szigor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A rendőr családon belüli erőszaknál nem léphet túl azon amit pontosan láthatunk, tapasztalhatunk, kivéve ha nem a helyszinen vágja el a torkát az áldozatnak.

Igen ebben tökéletesen igazad van semmibe veszik a nők jogát itt pedig ők is emberek, csak nincs akkora fizikai erejük meg ugye a gyereket is féltik, mert azt is megverik ugye a kedves apukák, akik ki is rúghatják az otthonból a családot és jön a végeláthatatlan pereskedés. Rengeteg példát tudok sajnos kedves hazánkból. Erre itt hely sincs.

Amerikában meg a nyugati fejlett államokban akiket lehet kritizálni rengeteg dolog miatt, ott egy nő nem fél így mint ITT. Mert van azonnali intézkedés, távoltartás / egyebek. Ott jobban értékelik a nők élethez való jogát itt nem annyira. Ugyanúgy mint ahogy az állatokét sem.

Ez a mi bűnünk és nem kéne összemosni a piros zoknit a fehérrel. MIR

PS: A makói és a többi magyar lányt azt sajnáltad róluk is tudhattál ???

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2008.12.15. 10:26:06

Lilyom, már elnézést, de honnan veszed, hogy nem sajnálom az amerikai lányt, csak azért, mert nem kazincbarcikai? Sőt, a következő mondatoddal továbbmész, és azt állítod, hogy őrajta gúnyolódom, nyilván azért, mert nő.

Szóval azt mondod, hogy nőgyűlölő vagyok, és örülök neki, ha brutálisan megvernek, és megerőszakolnak egy nőt?

Azt hiszem túl érzékeny vagy, és hisztérikus választ adtál az írásomra, és nem azt láttad benne, amit le akartam írni, hanem azt, amit általában gondolsz a férfiakról. Ezzel nem nekem, hanem magadnak kell elszámolnod magad felé.

A makói és a többi magyar lányt is sajnálom, mint ahogy a hetente agyolnvert magyar asszonyok mindegyikét sajnálom, éppen ezért is említettem meg ezt az egyébként kevéssé ismert adatot.

Azt, hogy nem kapnak ekkora médianyilvánosságot, azt ne az én nyakamba varrd, kérlek, mivel nem én vagyok a méjnsztrím média, én csak egy blog egyik szerzője vagyok, aki a saját gondolatait írja le, és nem a tiéidet.

Ha annyira felzaklat a nők elleni erőszak, hogy jóformán még engem is felelőssé teszel érte, akkor szerintem a legjobb amit tehetsz, ha elkezdesz írni egy blogot, ami csak erre a kérdésre fókuszál, így ez a probléma jó eséllyel eljuthat sokakhoz, de akár beléphetsz valamelyik civil emberjogi, nőjogi szervezetbe is, és lehetsz az aktivistájuk, mert hidd el, hogy elkelne náluk is a segítség.

De a monitor mögül engem támadni az erőszak miatt az egy kicsit kevés, nem?

samedi 2009.02.25. 01:10:37

szóval ne fikázd a rendőrséget, mert egyböl kiderül, hogy szatír vagy... én értem
süti beállítások módosítása