Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

az Auchan maga alatt vágja a fát

Pólópokol - David 2010.09.29. 18:24

Van Dunakeszin egy Auchan áruház, ami már eleve egy védett lápra épült, de ez már ugye a múlt, spongyát rá. Nemrégen azonban kiborult a bili, amikor kiderült, hogy ez az áruház terjeszkedni akar, és a dunakeszi polgármesteren keresztül megmutyizott olcsóért megvásárolt (!) védett láp (!) helyére áruházbővítést képzeltek el, és bizony nem csak elképzelték, hanem neki is láttak a láp felszámolásának. Hamar fény derült arra is, hogy az ügyben érintettek egyes szakértők is, akik egyszercsak elkezdték a lápot nem látni.

A környezetvédők hiába álltak derékig a vízben, a szakértők továbbra is állították, hogy ott bizony csak homok van. Persze nagy lett a balhé, eljutott a hír a nagy médiába is, erre az Auchan is kicsit visszavett, elkezdett hímezni-hámozni, mellébeszélni, píározni, hirtelen nagyon fontos lett nekik a környezet védelme, annyira zöldek lettek, hogy majd bele zöldültek.

E hét keddre írták ki az új szakhatósági vizsgálatot, ami hivatott volt eldönteni, hogy akkor az most ott egy sivatag, vagy egy vizes élőhely-e. Az Auchan nem bízta a véletlenre a dolgot. Pénteken, azaz a szakhatósági vizsgálatot megelőző hétvége kezdetén kiküldtek pár munkást, hogy ugyan vágják már ki az őshonos fűzfákat. Később az Auchan píárosa azt állította, hogy csak a parlagfüvet mentek lekaszálni. Ja ja, felénk is láncfűrésszel kaszálják a parlagfüvet. Majd csak tessék szólni, ha otthon a kertben is kaszálni kellene, mert én szívesen elmegyek, megcsinálom önöknek ingyen is, és most nem is fűzöm tovább ezt a mondatot, mert csak ordenáré káromkodások jutnak az eszembe folyton ,mindenféle örömlányokról, meg anyákról, meg fekáliás végbelekről és Teremtői hímvesszőkről.

Szóval a parlagfűkaszálásnak az lett az eredménye, hogy amikor a rendőrök kiérkeztek, akkor a favágást abbahagyták, aztán amikor a rendőrök elmentek, akkor folytatták. Tudott róla Dunakeszi polgármestere, tudtak róla az Auchan fejesei.

Szóval van kérem a nép, akinek ugye be kell tartania a törvényeket.

Aztán vannak ezek a vállalatok, és a velük lepaktáló politikusok, akik meg nyugodtan szarhatnak a törvényekre? Vagy valamit rosszul látok? 

Vagy az lesz, hogy aztán valakinek nagyon tele lesz a töke azzal, hogy a nagytőkére nem vonatkoznak a hatályos magyar jogszabályok, és akkor egyszercsak találomra egy városi fülkéből betelefonál a rendőrségre, és bombariadót fúj az áruházban? Aztán másnap megint, majd újra, meg újra? Félreértés ne essék, nem én szándékszom ezt csinálni, csak feltételeztem, hogy lesz olyan ember, aki nem bírja majd cérnával. A bombariadó meg ugye olyan dolog, hogy ha egyszer a rendőrség regisztrálta, akkor ki kell küldeniük a tűzszerészeket, ki kell üríteni az áruházat, be kell kukkantani minden polc alá, aztán ha nem találtak semmit, akkor jegyzőkönyv, feljelentés, stb stb, és újra tódulhatnak be a vevők. Aztán másnap ugyanez újra. Hiszen ha bejelentés érkezik, akkor az nem járja, hogy a diszpécser leteszi a kagylót, és nem küld ki tűzszerészeket. Ha mondjuk a riadó komoly, és az áruházban bomba robban, akkor őt veszik elő. Ezért aztán minden hívást komolyan vesznek. Az áruháznak meg nem maradna más választása, mint lehúzni a rolót, mert ha naponta 2-3 órára mindenkit kitessékelnek, akkor egy idő után a kutya sem próbálkozik ott vásárolni. És akkor aztán tényleg fölöslegessé válik az áruházbővítés.

Teccikérteni? 

Címkék: multi jog törvény auchan géza dunakeszi láp kecskeméthy

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr472332786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dunakeszi lakosok 2010.09.29. 20:48:16

Hát igen. De nem szabad bután csinálni. Nagytestvér könnyen elkap ám. Pl. a hívó telefon körüli mobilok listája már a második alkalomnál 2-3 darabra szűkülhet. Úgyhogy még egy ilyn riadót is jól át kell gondolni. Mert ha aztán az áruház rád bizonyítja a 15 bombariadót, azt egy élet alatt is nehéz kártéríteni.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2010.09.30. 08:23:11

Igazis. Úriember odafigyel, hogy a megfelelő időpontban otthon kell felejtenie a telefonját, vagy legalább levennie az akksit a készülékről. Ha nem ugyanaz a hang és nem ugyanabból a fülkéből telefonál be 15-ször, az is segíthet a "terroristának" a rejtőzködésben.

Earthlink (törölt) 2010.09.30. 12:26:03

"Aztán vannak ezek a vállalatok, és a velük lepaktáló politikusok, akik meg nyugodtan szarhatnak a törvényekre? Vagy valamit rosszul látok? "

Igen, vaamit rosszul látsz.
Mégpedig azt a kis aprócska tényt felejted el,hogy a mai világban a nagyvállalatok tulajdonosai pénzelik a politikusokat, kampányaikat, választásaikat és mindent. Tehát ha úgy vesszük, ők alkotják a törvényt.
Így már tiszta a kép nem? Nincs min csodálkozni...

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2010.09.30. 12:40:40

@Earthlink: Az összefüggések világosak, ezzel nincs is baj. De a törvény az ott van. Minden láp a törvény erejénél fogva védett. Ezek után nem lehet kimenni, és kivágni a fákat. Lehet pénzzel kenni a hatóságokat, hogy változtassák meg a törvényt, hozzanak mindenféle a cégeknek kedvező rendeleteket. De nem lehet kimenni, és kivágni a fákat, mert ez a hatályos jogszabályokkal ellentétes, azaz törvénysértés.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.10.02. 13:28:31

A törvény, az ott van. Hol is?
süti beállítások módosítása