Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

A szomszéd zöldje..

Pólópokol-Szilvi 2009.01.20. 13:23

Egy ideje csiripelik a madarak, hogy a cseheknél legális lesz a cannabis fogyasztás. Mostanra egészen konkrét lett a dolog, ott tartanak, hogy 2010-től életbe lép az új büntető törvénykönyv, amely különbséget tesz a kemény és light drogok között, és személyes fogyasztásra tartott mennyiségnél nem büntetnek a rend őrei. (pontos mennyiségről a hivatkozásokban).

Persze Prágában eddig is sokan füveztek, szóval az ottaniak életébe nem sok változást hoz a törvény-illetve talán mégiscsak..

Eddig is sok turista ment hozzájuk, de ezek után ha Pest és Prága közül kell választani (mindkettő csodaszép város-meg sokak szerint nagyon hasonló is), biztos az utóbbit választják. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a város bizonyos részei zülleni fognak, vagy arra a sorsa jutnak mint most Amszterdam ama negyede. A dílerek Hollandiában is a piros lámpás negyedben kereskedtek, itt sem fognak a cseh sörözők ajtajában heroinos fecskendőket szurkálni a knédlire éhes turisták vénájába.

Persze ha realisták akarunk lenni(vagy mondhatnám úgy is, hogy magyarosan akarunk reagálni, akkor azt mondjuk, hogy, áh, úgyis hiába gyönyörű város Budapest,  ha lenne is új -nem csekély összegű- bevétele az államnak, a jelenleg kaotikus közlekedési helyzetet, szmogtól való fulladozás kérdését, stb-t valószínűleg senki-aki megfelelő pozicióban van-nem akarná megoldani. (ok rengeteg van, persze mindegyik azzal a kis papírfecnivel függ össze amin halott emberek képe van)

szóval hogy visszatérve a csehekre: velük szerencsére nem fog előfordulni az, hogy mozdulni sem tudnak a saját városukban. Ott ugyanis megoldották a tömegközelekedés problémáját-elsőrangú villamos vonalak hálózzák be a várost, 3 metrovonal. Kocsival a belvárosba csak az ottani lakosok mehetnek be és parkolhatnak ingyen, a többieket vagy be sem engedik bizonyos kerületekbe, vagy keményen fizetniük kell.

Persze komoly kérdés az is, hogy felkészült-e egy ilyen szomorú, panaszkodó társadalom- ahol minden 5. ember lesz depressziós legalább 3 évente egyszer, és minden 9. szomszéd alkoholista- egy újabb legális szerre. De a helyzet az, hogy aki akart, eddig is megszerezett magának bármit-aki hajlamos a függésre, azt most is a hatalmában tartja a cigi, az alkohol, gyógyszerek, ezek keverése, vagy bármi más.. pl. tévé.

Persze a szülői szerepet is betöltő-tájékozatlan-emberek egy része biztosan megijedne, hogy : "Istenem, akkor a Pistikét majd behálózzák a drogosok!"- nos ezeknek a szülőknek inkább azon kellene gondolkodni, hogy az ő felelősségük hol van, hogy mennyire jó ötlet a 10éves gyerek szobájába berakni egy tévét, aki pár éven belül fejből vágja majd a pornó oscart nyert magyar színésznők nevét, bár az erotikáról fogalma se lesz, és 15 évesen suliba menet szív be először az osztálytársaival, ami csak abból a szempontból lesz meghatározó élmény, hogy megtapasztalja milyen ha az ember tényleg parázik a tanárától-minderről persze a szülő otthon semmit sem tud.

na most hogy ebből mit is akartam kihozni, azt döntsétek el ti, mert én elfelejtettem:). mindenesetre a szomszédé most tényleg zöldell.

innen hordtam ezt össze:

www.kender.blog.hu

a többire nem emlékszem.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr58890796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása