Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Címkepara, hallod?

Bandi - Pólópokol 2009.01.22. 16:31

Manapság divatos a szólás szabadságát reklámozni. Mindenki azt hord össze, amit akar. Én is ezt teszem most. Viszont kevesen szólnak a hallgatás jogáról.

A hallgatás alapvetően nem nyugati koncepció. A legjobb PR-ral rendelkező demokráciák mindannyian a szólásszabadságot reklámozzák első számú portékájukként. Mi ennek az eredménye? Egy olyan társadalom, melynek tagjai saját dogmáikat, értékrendjeiket fröcsögik egymás arcába. És senki sem veszi a fáradságot, hogy odafigyeljen a másikra, hiszen neki alapjoga, hogy azt mond, amit akar.

Van valamiféle lelki védekezési mechanizmus (már rég olvastam erről, ha valaki ért hozzá, javítson ki), melynek során azokat a a tulajdonságainkat, melyekkel nem vagyunk megelégedve, kivetítjük valaki másra, vagy másokra. Ennek kis hatókörű változata az, hogy 'én nem vagyok olyan szarházi senki, mint a Józsi, mer a Józsi egy szarházi büdöslábú senki', nagy léptékű verziója pedig a két világháború, melynek során a németek az összes többi fajba vetítették minden frusztrációjukat, oszt mi lett a vége.

Holott ha hallgatnánk, és odafigyelnénk első sorban magunkra, aztán pedig mindenki másra, sokkal érdekesebb lenne az élet. Mégis folyamatosan pofázunk, és a gondolkodás nélküli címkézünk (zsidócigánybuzinácimagyarkomcsi). Miért? Mert könnyebb, és nem olyan félelmetes. És ehhez szükséges a legkevesebb energia.

Képzeljük el, milyen lenne a világ, ha ahelyett hogy pl. lebuzizzuk embertársunkat, inkább megkérdeznénk tőle, hogy mi a kedvenc csokija, és szereti-e a rockzenét, és milyen volt a gyermekkora. A végén még megismernénk, hogy milyen ember. Hallatlan, ugye? Az, mert nem halljuk. Mert nem hallgatunk.

Valószínűleg javulás várható ezen a téren, ami részben az internetnek köszönhető. Manapság az internetező ember sokkal több eszmével és véleménnyel szembesül egy nap alatt, mint szüleink egy év alatt (ezt az arányt a seggemből húztam ki). És ha a klímaváltozásnak köszönhetően valóban több milliónyi klímamenekült várható, akkor kénytelenek leszünk megtanulni odafigyelni a másikra. Persze először ki fogjuk irtani egymást, és majd utána jön a jóság, de ezzel most nem foglalkozom...

És ha van isten, akkor szar lehet neki, mert mindenki egyszerre imádkozik hozzá. Ő meg csak azt hajtogatja, hogy 'Egyszerre csak egy!'. Csak ezt meg mi nem halljuk.

 

 

Címkék: internet címke szólásszabadság hallgat

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr93895844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.01.22. 23:05:20

De Isten meg hiáéba hajtogatja, hogy egyszerre csak egy, mert talán neki is inkább hallgatnia kellene ahelyett, hogy ezt hajtogatja. :)

samedi 2009.02.25. 00:48:42

ja, de ennek semmi értelme... vagy nem is kell legyen? Pl. nem A németek vetítették ki az összes többi fajba a frusztrációjukat, hanem a náci propaganda... ennek ékes bizonyítéka mondjuk, hogy a holocaust áldozatainak tekintélyes mennyisége éppen német volt, csak nem "árja"... és akiket nem hallottak, azokat nem azért nem hallották, mert épp nem volt kedvük mondani semmit, hanem pont annyi joguk volt, hogy befogják...
Egyébként tényleg szeressük egymást gyerekek, és hála istennek, hogy alapvetően pozitív tartalommal is lehet össze-vissza beszélni :D

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.05.29. 21:58:39

Hú dekurvarégi bejegyzés. Ha nem kerültök ki index címlapra, tuti nem értesülök arról, hogy nektek is van blogotok :)).
De a tárgyra térve: a másik fél démonizálása tényleg mindig a legegyszerűbb megoldás, ezért is használják a politikában mostanság annyira (nem lehet jobban kifejezni, mint ahogy Bandi írta: cigánynácizsidókomcsibuzimagyar), mert nem kell magyarázkodni, lehet súlykolni, és a későbbiekben is elég csak előrángatni, akár Bandi seggéből is, a végén már mindenki tudni fogja, és talán még el is hiszi. Ezért gusztustalan (de nem Gusztostalan) a magyar politika. Blehhh, broäääf. Menjen az összes, különben nem lesz változás. Soha.
(Talán az LMP maradjon, de ők is csak szimpátia miatt, tetszenek a szlogenjeik, nem tudom, vajon van is mögötte valami vagy csak a bullshit lottó, minden nap nyereményekkel.)
süti beállítások módosítása