Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Törje rád az ajtót az anyád!

Pólópokol - David 2010.02.25. 14:50

Olvasom a hírt, hogy az amerikai, a NATO csapatoknak kilenc év után leesett, hogy Afganisztánban miért utálják őket úgy, mint a szart. Hát többek között azért, mert éjjelente rátörik a lakást az emberekre, és géppisztolyt szegeznek az álmukból felriadó lányokra, asszonyokra. Ahogy ők fogalmaznak, "a NATO már érti a kulturális különbségeket".

Akár azt is mondhatnánk, hogy végre megértettek valamit abból, hogy miért is vannak ott. Azért, hogy felszabadítsák Afganisztán sokat szenvedett népét egy agresszív, elnyomó rezsim uralma alól, és helyette békét és nyugalmat hozzanak el. Ez ugye mindezidáig nem sikerült nekik, és hát talán kezdik kapizsgálni, hogy a helyiek ellenállása részben annak is köszönhető, hogy időnként iskolás gyerekeket és nőket mészárolnak le, vagy az afgán szövetségeseikre mérnek légicsapást, és persze néha véletlenül olyan helyre törnek be az éjszaka közepén, ahol addig békés polgárok éltek, és nem terroristavezérek. A békés polgárok persze általában fel szoktak háborodni azon, ha álmukban rájuk törik az ajtót, majd pizsamában hátrakötözött kézzel térdepeltetik őket egy csuklyával a fejükön. Ezekből a felháborodott emberekből pedig néha éppen újabb lázadók, felkelők, szabadságharcosok, terroristák (a vérmérsékletünknek megfelelő rész aláhúzandó) kerülhetnek ki.

A NATO fejesei viszont úgy látszik nem azt a következtetést vonták le, hogy nem kéne az ajtót rárúgni az alvókra, hanem azt, hogy azt ne NATO felségjelzéssel csinálják. Hát ugyan mire képezték ki a megszállókkal kollaboráló helyi erőket, ha nem arra, hogy ők nyúljanak helyettük a szarosbilibe? 

Ezentúl nem NATO egyenruhás katonák fogják a civileket éjnek évadján riogatni, hanem afgán katonák. Hurrá! Akkor most már biztosan mindenki nagyon fogja szeretni a megszállókat. A fricceket is mindenki imádta nálunk '44-ben, hiszen nem ők, hanem a honfitárs nyilasok lődözték a honfitárs zsidókat a zajló Dunába.

A dologban azonban nem is a NATO képmutatása a legszomorúbb, hanem az, hogy Afganisztán is csak egy lábtörlő, amiben a nagyhatalmak rendre megtörlik szaros csizmáikat. Így volt ez a Szovjetunióval, így van ez most az USA-val, és így lesz ez 30 év múlva Kínával is.

Címkék: usa háború terror pakisztán nato afganisztán oszama civilek légicsapás

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr111789538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

email 2010.03.02. 18:04:06

Dávid! Nem tervezitek a Puzsér Robival, hogy néha-néha újra leültök beszélgetni ilyen és hasonló "globális" témákban (de akár az aktuálpolitikát is mondhatnám, ugye jönnek a választások)? Már elég rég volt Indyrádiós megszólalásotok, és azért időnként hallani a "Hét mesterlövészében", hogy kikívánkozna belőletek ez-az.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2010.03.04. 09:46:34

Amit a hazai politikáról el tudtunk mondani, azt elmondtuk az elmúlt 5 évben. Azóta nem változott semmi, legfeljebb bejött a képbe pár új név. Ugyanazt lehetne csak elmondani.

A globális politika meg pár aktivistán kívül senkit sem érdekel itthon. Mindenki a jó hazai gumicsontot rágja rendületlenül.

Egyébként nem kizárt, hogy azért lesz majd 1-2 indyrádiós megszólalás, de mérget azért ne vegyél be rá. :)

email 2010.03.12. 18:48:57

"A globális politika meg pár aktivistán kívül senkit sem érdekel itthon."

Épp ezért kellenek az adások, hogy ez megváltozzon (mondom én álnaívan). :)

Egyébként, ha véletlenül mikrofonközelbe vet titeket a sors, én pl. szívesen hallanék Schiffer Andrással egy beszélgetést arról, hogy hogyan építették fel pénzügyileg a pártot (attól függetlenül, hogy sikerül-e bejutniuk vagy sem), mert, ha jól rémlik, pont a ti műsorotokban fejtette ki az aggályait a "kalapozással" való pártalapításról.
süti beállítások módosítása