Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

háború

Pólópokol - David 2011.11.14. 20:00

Ma a Széll Kálmán tér felé slattyogtam, amit korábban Moszkva térnek hívtak, de még korábban Széll Kálmán térnek hívtak, de még korábban pedig nem hívták sehogy, mert nem tér volt, hanem csak egy feneketlen nagy gödör, amiből agyagot nyertek ki jóravaló magyar emberek. Na de nem is ez itt a lényeg kérem, hanem az, hogy békés slattyogásunkat egy előbb szemkontaktust, majd később verbális interakciót kezdeményező úr fékezte le. Egyenest nekünk szegezte a kérdést, hogy egyes jövőkutatók szerint háború lesz, mit háború, világháború, mert azt mondják, ráadásul ő a Bors magazintól van és úgy kérdi ezt tőlünk, mint média az utca emberétől. Na mondom akkor halljad pajtás, hogy miként szól orczámon keresztül az Úrnak Angyala, elprófétálom neked a jövendőt.

Hallom, ahogy mondom, hogy nem háború lesz, mert már háború van, és ez azért van, mert a nyugat már nem termel semmit, csak fogyaszt, márpedig ezzel felborul az egyensúly és akkor már csak hitelből lehet tovább fogyasztani, de a hitelcsapok is elapadnak egyszer, mert nincs ingyen ebéd, viszont van kamatos kamat, és hogy ezt a háborút nem fegyverekkel vívják, és nem az egymás ellen acsarkodó népek, hanem a pénzügyi szervezetek vívják az államok ellen, és hogy le fogják darálni az egész mindent. A jóember néz jámboran, kicsit közelebb tolja tokámhoz a mikrofont, én meg kezdem magam celebritásnak érezni, tévébemondónak, Játékos Demeternek, magyarul hírességnek, akinek a szavára adnak.

Elhallgatok, - egy másodpercre csak, hogy lélegzetet vegyek a következő másfél órányi mondandóm megformálása előtt, - talán meg is nyalintottam a bőbeszédtől kicserepesedett ajkaimat, hogy folytatnám, de mire nekilendülnék, amúgy rutinos médiaróka módjára beszúrja a kérdést csak úgy hetykén, hogy

- És fél-e? 

Mondom neki alófasztfélek, már mér félnék drága Ignácom, egyem a szívedet te jóember. Merhiszen ez olyan dolog, mint a tél, hogy jön az, nem kell attól félni, csak tudni kell, hogy kopogtat a november, hogy vegyél fel kabátot, aztán nyakunkon a december, akkor még hidegebb lesz, sál, sapka, kesztyű, és hogy hideg lesz, meg sötét, és hogy ez elkerülhetetlen, aki fél, az hülye, mert ez van és kész, a tél az tény, és a közelgő sőt mit közelgő, a folyamatban lévő háború is tény, és kész, fel kell készülni a túlélésre, bár arról fogalmam sincs, hogy hogyan kell túlélni, mert nem éltem még háborúban.

Megint csak egy tizedmásodpercre csak hogy lankadt a figyelmem és óvatlanul hagytam egy szempillantásnyi időt, épp csak annyit, amennyi alatt leforrázza az ember a nyelvét a jó paksi halászlével, és a derék firkász már mondja is, hogy köszöni szépen, itt írjam alá, hogy hozzájárulok, hogy mindezeket leközöljék, de persze kicsit meg kell majd húzni, értem ugye, oldalba bök a könyökével, kacsint cinkosul, hogy érti kend. Én meg értem persze, megint szófosásom volt, azt hittem, hogy hű de kurva okosakat fogok mondani, aztán persze majd csak annyit közölnek le úgyis a szűkös lehetőségek okán, hogy "XY : Igen, lesz háború, de nem félek tőle, hanem felkészülök rá."

Végülis nem tökmindegy, hogy mit írnak le? 

Vegyetek lisztet, meg cukrot, esetleg Borsot, de a részvényárfolyamokkal már ne nagyon bíbelődjetek, mert az értékpapír az nemsokára csak vécépapír lesz, de abból is a karcos fajta, mint az újságpapír.

Címkék: média gazdaság válság nyugat pénzügy imf összeomlás krízis

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr343382873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:22:34

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.11.16. 11:04:19

...akkor Te is hallottad... :(
süti beállítások módosítása