Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Tahrír téri de ja vu

Pólópokol - David 2011.11.22. 23:04

Olvasok a Tahrír téren jelenleg is fortyogó indulatokról és dezsavűm van.

Volt az a diktátor, Mubarak, aki alig fél éve nem értette meg, hogy mennie kell. Nem értette meg, ezért a tömegbe lövetett, meg kihozatta a tankokat a kaszárnyákból és dörgött a mennybolt, zengett az utca, volt nagy csihipuhi, csontok ropogása, fogaknak csikorgatása, de aztán mégis mennie kellett a diktátornak. Elérkezett az ünneplés ideje, a jók egymás nyakába borultak, Allah hatalmas, örömkönnyek, tüzijáték.

Lesz már most demokrácia, szabad választásokkal, de azért addig is maradjon az irányítás a katonák kezében, mert abból ugye semmi baj nem lehet, ha az óvodákat, kórházakat, iskolákat, könyvtárakat a katonák igazgatják. Aztán ha már itt vannak a tábornokok a tankjaikon, akkor miért is ne írják bele magukat az új alkotmányba? Tényleg, hát az pompás lenne, ha mondjuk a hadsereg költségvetését nem ellenőrizhetnék a civilek. Vagy ha ők mondanák meg, hogy mikor is legyen majd az elnökválasztás.

Persze azért párezer ember kiment a biztonság kedvéért a Tahrír térre, hogy demonstráljon a tábornokok túlhatalma ellen. 

Ejnye no, ez azért mégsem mehet így tovább, hogy itt emberek demonstrálnak! A bölcs katonák gyorsan felgyújtották a tüntetők sátrait. Erre hogy hogy nem az ötezer tüntetőből hirtelen húszezer lett. Na tanakodtak a katonák, hogy akkor most mit is csináljanak. Végülis abban maradtak, hogy mi mást is csinálhatnának, ha nem azt, amihez a legjobban értenek. Gyorsan beledurrantottak a tömegbe éleslőszerrel. Lássatok csudát, meghalt vagy harminc ember, megsérült kétezer másik. A katonák öröme azonban nem tarthatott sokáig, mert a húszezer tüntetőből csiribí-csiribá százezer lett. A tüntetések átterjedtek több másik nagyvárosra is. Most már nem csak az elnökválasztás időpontjának előbbre hozását követelték, hanem a komplett katonai tanács azonnali lemondását.

Kedves katonai tanács!
Akkora ostoba tulkok vagytok, hogy egy csehszlovák alpakka kávéskanál kifényesítését sem bíznám rátok, nem pedig tankokat és kalasnyikovokat. Hát semmit sem tanultatok a történtekből? Nem tűnt fel, hogy csak néhány hónapja volt, hogy a kegyetlenkedés csak tovább szította a tüntetők dühét? Hogy az erőszak csak megsokszorozta őket? Hogy minden kilőtt golyótól csak erősebbek lettek? Hogy ezerből tízezer, százezer és végül egymillió lett? 

Most már ki lehet mondani, hogy a katonai tanács menni fog a levesbe.

A kérdés csak az, hogy ki jön utánuk? 

Címkék: tömeg egyiptom forradalom felkelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr823404730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása