Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Adjatok mellém 10 símaszkost, és büntetlenül megtehetek bármit.

Pólópokol - David 2009.11.10. 12:18

Már korábban sem hagyott nyugodni, hogy miért nem ítélték el a 2006 október 23-i brutális tömegoszlatásokban résztvevő rendőröket az általuk elkövetett bűncselekményekért. Nem használnám a népszerű túlkapás kifejezést, mert azzal tompítanám tettük súlyát. A túlkapás kicsit őgy hangzik, mint a magyarok kalandozása, amikor felperzselték fél Európát. Nem kalandozás volt az, hanem rablóhadjárat, fosztogatás. Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát mi is inkább nosztalgikusan tekintünk a kalandozásokra. A símaszkos rebiszesek bűncselekményeire viszont a társadalom többsége aligha tekint nosztalgiával.

Az indexen most végre rendszerezve jelentek meg a 2006 október 23-i gumilövedékes oszlatás tényei. A cikkből egyértelművé válik, hogy volt legalább egy olyan konkrét osztag, amelyikről tudjuk, hogy mikor, hol, merre járt, és érdekes módon amerre ők megfordultak, ott szemek folytak, csontok törtek. Ez így önmagában is szörnyű, de mivel mi nem egy diktatúrában élünk, hanem egy demokratikus jogállamban, ezért a törvénytisztelő, jogkövető állampolgár alapos okkal feltételezheti, hogy a jog a renőrökre is érvényes, és a bűncselekményeik következményeivel nekik is számolniuk kell. Joggal várjuk, hogy a független bíróságok, az igazságszolgáltatás elszámoltassa őket, és a megfelelő büntetést kiszabja rájuk.

A valóság azonban Magyarisztánban más, mint ahogy azt mi valamikor elképzeltük. 2006 óta annak ellenére nem vonták felelősségre a bűnösöket, hogy sok egymással összefüggő esetben nyilvánvalóan szűkíthető az elkövetők köre 5-10 főre.

A bíróság szerint a probléma az, hogy mivel a rebiszesek símaszkot viseltek, az azonosítók pedig ugye leestek, ezért nem azonosíthatóak az egyes személyek. Értem. De ugye minden osztagnak van vezetője? A vezető felel ugye az osztag tetteiért? A vezető az, akit a felelősség terhel, ha nem sikerül sem neki, sem a független bíróságnak megállapítania, hogy ki követett el sorozatban bűncselekményeket? Mert ha az osztag vezetője nem felelős a beosztottjaiért, akkor ki? Az ő felettese? Vagy a felettesének a felettese? Valakinek csak felelnie kell, nem? 

Vagy ha tíz símaszkos emberből öt bűncselekményeket követ el, és utólag nem tudjuk, hogy melyik volt az az 5, akkor egyikük sem bűnös? 

Nincs olyan büntetőjogi kategória, hogy bűnpártolás, meg bűnsegédlet? Hisz akik ott voltak, azok látták, azok tudták, hogy szabálytalan, törvénytelen amit tesznek. Mégis megtették, mégis résztvettek benne.

Ha én tíz símaszkos haverommal egyforma ruhában kimegyek az utcára, majd ott közülünk öten találomra összevernek, pár járókelőt, aztán megvárjuk a kiérkező rendőröket, később a tárgyaláson mindannyian tagadunk, és mondjuk semmilyen vizsgálat nem tudja megállapítani, hogy tízünk közül ki volt az az öt, aki a bűncselekményeket elkövette, akkor mindannyian ártatlanok vagyunk? Akkor valójában nem történt semmi? 

Azt értem én, hogy a rendőrök falaznak egymásnak. Értem, de elfogadni nem tudom. Persze, a testület tagjai összetartanak. Nem akarják sem egymást, sem magukat bajba sodorni. Csakhogy a hamis tanúzás bűncselekmény. Azt a törvény bünteti.

Akkor most egyszerűen fogadjuk el, hogy a rendőrök bűnözők? Persze nem mindannyian. Nem az egész állomány. De mégis miért engedheti meg ezt a magyar rendőrség magának, hogy ne szórja ki maga közül a bűnelkövetőket? 

Ha a rendőrségen ilyen, akkor milyen az ország? 

Címkék: rendőrség zavargás tüntetés rendőr oszlatás gumilövedék rebisz szemkilövés szaru

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr11515147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása