Pólópokol

A blogot hárman írjuk, és mindannyian máshogy értelmezzük, és így mindannyian másról és másképp írunk benne. Ez a blog éppúgy nem szól semmiről, ahogy mindenről.

Szponzor

Utolsó kommentek

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • december17: @Erzsébet Czebe Tóth: Senki nem mondta, hogy növényeket sem lehet enni. De ha már itt tartunk, a h... (2017.03.11. 13:33) Lobotómia
  • december17: Azért a mai orvostudomány még mindig igen vicces történet. 200 év múlva - ha addig még nem irtjuk ... (2017.03.11. 13:31) Lobotómia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • The fool: ...ès , ha ráfogják, hogy "agyi Heine - Medines"?:-) (2018.01.19. 04:08) Lobotómia
  • The fool: @Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallot... (2018.01.19. 04:04) Honnan van a pénz?
  • The fool: Bárkivel megeshet. Soha ne mondd, hogy soha! Tènyleg láttam már olyat, aki korábban sikeresnek szá... (2018.01.19. 03:53) Mocskos hajléktalanok
  • Albert György (törölt): buzi volt (2014.10.23. 15:15) Egy összetört zseni
  • Francekellregisztralni: Irjal meg sok ilyet! Megint bekonnyeztem rajta, pedig nem most olvastam eloszor:) (2013.05.23. 17:37) Szép az ami érdek nélkül tetszik? Nem.

Lady Gagagyi

Pólópokol - David 2011.03.07. 11:47

Mi a fasztól van úgy oda mindenki Lady Gagáért, hogy mást sem hallok, minthogy korszakalkotó, meg nagy művész, meg hű meg há?!?

Ez egy fos, egy félig izé, hogy hívják azt a lokomósönös csajt, na egy olyan Kylie Minogue imitátor csöcsösmaca, aki rázza a didáit, meg mindenféle elcseszett cuccokba bújik, és ennek bedőlnek az emberek, hogy akkor ha ilyen hülyén néz ki, akkor ez már biztos művészet, mert a művézszet is mindig olyan hülyén nézett ki, és ha meg már ilyen közel hozta hozzájuk a művészetet a cicijeivel, akkor rögtön szerelmesek lesznek belé, és rögtön elfelejtik, hogy a zenéje olyan közönségesen középszerű, mint Lenke néni életigazságai.

Jézuska! 353.857.000 megtekintésnél jár a youtube-on...
Háromszázötvenhárommilliónyolcszázötvenhétezer! 

Persze, pofonok és ízlések különbözőek, de ehhez nem különösebben kifinomult ízlés, hogy az ember megállapítsa, hogy futószalagzenét hall, mit zenét, dáridózást, vagy inkább elegendő dollárból felturbósított fásimulatót.

Aki nagy és maradandó női előadót akar hallani, az hallgasson Björköt.

Címkék: zene björk ízlés lady kylie minogue gaga

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polopokol.blog.hu/api/trackback/id/tr292717936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick (törölt) 2012.01.02. 23:01:22

Lady Gaga „egy mainstream termék, aki azt állítja, hogy a különcöknek énekel, a lázadóknak és megfosztottaknak, miközben ő egyik sem ezek közül.” – mondja róla Camille Paglia… igaza van, és téved. „A szennyáradat tetején lovagol, s már nem előidézi vagy ünnepli a kulturális káoszt, hanem csak létét bizonyítja. Örömmel szívja be az oszlás gázait és megrészegülve ízlelgeti a felbomlás sűrű, romlott mézét. Művészetét és mondanivalóját kritizálni ostobaság, sőt mi több: felesleges is. Hiábavaló bírálni, hiszen nem hordoz értékeket, nincsen sem normatív, sem norma-ellenes alapja, ehelyett inkább az aktív nihilizmus, a semmi láthatóvá válása.” – írja róla Békés Márton… igaza van, és téved. Lady Gaga nem különc, hanem tömegtermék, nem lázadó, hanem legitimáló, nem megfosztott, hanem arisztokrata. Az anyagi jótékonykodás és a melegek jogainak érdekvédelme is pusztán a marketing része. Lady Gaga nem forradalmár. „Gaga nem lázad semmi ellen, hanem maga a semmi, büszke értelmetlenségével az értelem nélküliséget tükrözi vissza.” (Békés Márton) Lady Gaga in-in-infantilis da-da-dadogásától nem reccsen meg a rendszer – és ez a lényeg. Lady Gaga nem pusztán egy tömegtermék (Camille Paglia) és nem pusztán egy nihilista (Békés Márton), hanem egy személyiség, aki az életművével hozzájárul a kapitalizmus legitimálásához. Lady Gaga nem lázadó, hanem „lázadó”. A „művésznő” „lázad” a konvenciók és a normák, az erkölcs, a család és a vallás intézménye ellen, vagyis olyan jelenségek ellen, amiket már a kapitalizmus amúgy is kikezdett, ő csupán hozzájárul a pusztításhoz vagy jobban mondva részt vesz a dekadens folyamatban. A „művésznő” viszont nem lázad a gazdasági-társadalmi rendszer, a kapitalizmus ellen. A lázadásnak nincs valódi tétje. A lázadása nem a kapitalizmus lerombolására és egy új, szolidáris közösség létrehozására irányul, mint a kommunisták lázadása. A lázadása kizárólag individualista – a „művésznő” ugyanúgy önmagát akarja „megvalósítani”, mint azok az üzletemberek, akik különféle neoliberális szektákban tanulják meg a versenyfortélyokat. Lady Gaga tevékenysége könnyedén besorolható a szart sem érő lázadások közé, olyan „művészek” és „forradalmárok” társaságába, mint az öregségével szembenézni képtelen, szélsőségesen önimádó Madonna vagy a plázacica és punk keresztezéséből létrejövő, ambivalens (korcs) identitást hordozó Pink. A rendszer pontosan az olyan „lázadások”-at fogadja el és tűri el a testén, amelyek nem rengethetik meg a kapitalizmus alapjait. A rendszer nem csupán tűri, de támogatja is ezeket a „lázadások”-at, mivel ezzel olyan út, olyan irány nyílik meg, ami teljesen félreviheti a valódi lázadókat. A fiatalok úgy vezetik le a fölösleges energiáikat, hogy közben nem rengetik meg gyökereiben a rendszert, és mikor felnőnek, elvesztik az ideáikat és csalódottan beállnak a rendszer fogaskerekei közé.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2012.01.03. 10:39:30

@Frederick: Köszönöm az írásodat. Némileg kifinomultabbra sikerült, mint az én véleményem.
Egyébként a kommunizmus, vagy más nevén létezett szocializmus, vagy inkább államkapitalizmus szerintem részben azért omlott össze, mert hadakozott a lázadás ellen, és annak minden formáját próbálta elnyomni. A kapitalizmus sokkal ügyesebb ebben a tekintetben, ugyanis a lázadás számtalan formáját ügyesen becsatornázta a fogyasztási rendszerbe. Ma például punknak lenni nem lázadás, hanem csak egy fogyasztói szubkultúrába való beállás.
süti beállítások módosítása